Crossorhombus valderostratus
Crossorhombus valderostratus (Alcock, 1890)
Broadbrow flounder
Crossorhombus valderostratus
photo by FAO


Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/FieldGuide/FieldGuideSummary.php on line 600

Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/FieldGuide/FieldGuideSummary.php on line 616
Family:  Bothidae (Lefteye flounders)
Max. size:  14 cm TL (male/unsexed)
Environment:  demersal; marine; depth range 35 - 146 m
Distribution:  Indo-West Pacific.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 0-0; Dorsal soft rays (total): 86-93; Anal spines: 0-0; Anal soft rays: 68-74. Brown in color with dark spots arranged in longitudinal rows on eyed side; 2-3 spots on straight section of lateral line (Ref. 4417). Pectorals with 11-12 rays on eyed side, 9-11 rays on blind side (Ref. 4417).
Biology:  Inhabits sandy and muddy bottoms (Ref. 5213).
IUCN Red List Status: Least Concern (LC); Date assessed: 15 November 2019 Ref. (130435)
Threat to humans:  harmless


Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.